Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Ніченька все покриє: на кого можна пополювати в темний час доби
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніченька все покриє: на кого можна пополювати в темний час доби

До нічного полювання потрібно готуватися відповідально, адже темрява криє небезпеку і для здобичі, і для мисливця

26 червня 2020, 13:36 comments1176
Поділіться публікацією:
Багато мисливців воліють вистежувати свою здобич, крадучись у темряві ночі. В цьому є щось, що зачаровує. До того ж набагато небезпечніше, що може сподобається любителям адреналіну. Але які тварини є найпоширенішою здобиччю в нічний час доби? Сьогодні ми розповімо тобі про них, а також про те, як правильно на них полювати.
Кабан
У пошуках їжі ці тварини здатні за ніч віддалятися від свого лігвища не менш, ніж на п'ять кілометрів. Полюють на кабанів з засідки, а ще краще — з вишки. Засідки влаштовуються, як правило, біля водопою. Обов'язково обзаведіться тепловізором або нічним прицілом.
Ведмідь
На цього звіра зазвичай йдуть поодинці. Для полювання більше підходить вівсяне поле, оскільки ранньої осені злаки — головний раціон ведмедя. Сховатися слід до заходу сонця в природному укритті. Для полювання використовують монокуляр нічного бачення. Вкрай небезпечно вночі переслідувати пораненого ведмедя. Краще дочекатися ранку або спустити собак.
Лисиці і зайці
На цих звірків слід полювати взимку, коли вони володіють найбільш густим хутром. Засідки влаштовуються біля місць прикормки. Лисів можна заманити тушами і потрохами кіз чи корів. Зайцям, як приманку, пропонують гілки, злаки і плоди.
Копитні
Як і кабанів, цих тварин слід вистежувати з вишки, використовуючи тепловізійний бінокль або нічний монокуляр для полювання. Браконьєри заганяють цих тварин з допомогою автомобілів, але це кримінально карний метод.
Нічне полювання має свої плюси, але будьте обережні — для мисливця ризик також збільшується. А тим, хто любить тварин, і не бажає їм нашкодити, видання "Коментарі" рекомендує ознайомитись з деякими принципами фотополювання.

Ніченька все покриє: на кого можна пополювати в темний час доби



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини