Не штанами єдиними: як зловити раків на вудку

Ловля раків на вудку - це досить кропіткий процес, але і дуже захоплюючий

Багато хто з радістю згадує ті часи, коли раків ловили за допомогою штанів. Це було справжнє дитинство. Але тепер ми стали дорослими і шукаємо нових вражень. Саме тому ми розповімо тобі, як ловити раків на вудку.

Від однієї вудки не буде жодної користі, коли йдеться про ловлю раків. Вудок потрібно як мінімум десять. Вони розташовуються на відстані кількох метрів одна від одної. При цьому краще не розставляти снасті на протяжності більше п'ятдесяти метрів для кращого контролю ситуації. Раки розташовуються поблизу від берега, тому закидати приманку треба не далі двох-трьох метрів. Місце лову слід поміняти, якщо буде мала кількість покльовок.

Якщо поплавець рухається незвично, це означає, що рак таки спіймався на гачок. При натяжці ліски повільним членистоногим, поплавок повільно віддаляється в бік, а потім поринає у воду. Краще зачекати кілька секунд, щоб рак як слід вхопився за здобич. Потім його слід діставати акуратним рухом, щоб не зірвався.

Раки - дуже живучі істоти, але при сонячному світлі і добре прогрітій воді він довго не протягне. Виходячи з цього, потрібно обирати більш затемнене місце лову. Там більше потенційної здобичі, крім того, рака буде легше зберегти після упіймання. Від ловлі рака на вудку справжній мисливець отримає достатньо задоволення, а при гарній вправності - і достатню кількість здобичі.

Ловля раків за допомогою вудки виглядає досить напряжно. Тим не менш, спробувати варто. А раптом ти станеш тонким спеціалістом у цій справі? Також видання "Коментарі" розповість, як спекотним літом зберегти наживку свіжою.