Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра
commentss НОВИНИ Всі новини

Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра

Собаки, які будуть найбільш корисні при полюванні на середнього і великого звіра

9 червня 2020, 12:17 comments1320
Поділіться публікацією:

Кожен поважаючий себе мисливець вирушає "на справу" в супроводі чотириногого друга. Всі собаки гарні, але дуже важливо знати, яка буде більш корисною для полювання на того чи іншого звіра. Раніше ми вже розповідали, які собаки будуть корисні під час полювання на дрібного звіра. Сьогодні ж ми поговоримо про те, хто стане надійним супутником під час переслідування великої здобичі.

Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра

Естонська гонча

Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра - фото 2

Порода була виведена в результаті схрещування місцевих гончих з біглями, фоксхаундами і швейцарськими гончаками. Породу офіційно затвердили в 1954 році. Її головні переваги: краса, сила, компактність, доброзичливість, товариськість. Цей собака прекрасно уживається як вдома, так і у дворі, здатний до сторожової служби і беззавітно відданий господареві. До чужинців ставиться з обережністю.

Російська гонча

Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра - фото 3

Цього собаку використовували ще в XVIII столітті під час комплектних псових полювань. Але, що цікаво, породоутворення почалося лише в 1895-му році. Переваги цих собак наступні: вони нагадують вовків, що додає ефекту при використанні їх в якості охоронців. Порода відрізняється спокійним, врівноваженим характером, наполегливістю, невтомністю, мисливською пристрастю, відмінним чуттям і звучним голосом. Собака доброзичлива по відношенню до господаря, але її слід тримати у вольєрі і вигулювати на повідку, оскільки вона може втекти, підкоряючись мисливському інстинкту.

Бассет-хаунды

Кращі чотириногі друзі для полювання на великого звіра - фото 4

Ці пси мають французькі корені. Слово baset з французької означає "дуже низький", що цілком відповідає коренастій фігурці на коротких лапках. Вперше порода була описана Жаком Фуле в 1561 році. Достоїнства її представників: азартність, рухливість, кмітливість, легкість в навчанні, живий інтерес до всього нового. Такі собаки нормально почувають себе в міських умовах, але все таки вони більше пристосовані для заміського будинку. Завжди дуже прискіпливо обнюхують кожну нову річ.

Ці породи ідеально підійдуть, якщо ти вирішив пополювати на середнього або великого звіра. Головне, не забувай доглядати за своїм вихованцем, адже полювання на великого звіра — це не жарти. Також видання "Коментарі" розповість, які собаки підійдуть для полювання на пернатих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини