Головна Новини Чоловік авто В Україні можуть повернути обов'язковий техогляд
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть повернути обов'язковий техогляд

Техогляд будуть називати перевіркою транспорту на придатність до експлуатації

31 серпня 2020, 12:18 comments2811
Поділіться публікацією:

До кінця 2020 року в Україні Мінінфраструктури може повернути обов'язковий техогляд. Проходити його буде як комерційний транспорт, так і приватний. Про це пише MMR.

В Україні можуть повернути обов'язковий техогляд

Техогляд автомобіля. Фото: auto-doctor.net.ua

Перевірку транспорту на придатність до експлуатації, а саме так буде відтепер називатися техогляд, автовласники будуть проходити раз на кілька років. Це одна з вимог Угоди про асоціацію з Євросоюзом. До всього, таким чином в Міністерстві інфраструктури хочуть підвищити безпеку на українських дорогах.

Приватні легковики та невеликі вантажівки до 3,5 тонн першу перевірку проходитимуть через 4 роки з моменту реєстрації. Потім — раз на два роки. Автомобілі таксі техогляд повинні проходити раз на рік, як і вантажівки, автобуси і мікроавтобуси — раз на пів року.

Зобов'яжуть проходити перевірку і власників мотоциклів, двигуни яких понад 125 кубічних сантиметрів. Їх огляд очікує раз на 2 роки.

Крім обов'язкової чергової перевірки, ввести можуть і позачергову. Наприклад, якщо автовласник хоче перереєстровувати машину, змінює призначення або параметри транспортного засобу, або ж у разі ДТП.

А ось позбавити від обов'язкового техогляду хочуть транспортні засоби зі швидкістю максимум 25 кілометрів за годину, антикварні та спортивні автомобілі, дипломатичні машини і сільгосптехніку з об'ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів.

Поки що в Україні техогляд обов'язковий для автобусів і таксі, вантажівок, комерційних легковиків і машин, які перевозять небезпечні вантажі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Києві спалили автомобіль нардепу зі "Слуги народу" Гео Лерос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини