Головна Новини Чоловік авто Українських водіїв чекає новий вид штрафу: що треба знати, щоб не лишитися 34 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Українських водіїв чекає новий вид штрафу: що треба знати, щоб не лишитися 34 тисяч гривень

В Україні планують штрафувати водіїв за надмірний шум

сьогодні, 09:00
Поділіться публікацією:

Як інформує видання "Коментарі", вже зовсім скоро українських порушників за кермом можуть очікувати нові штрафи. Їх можуть ввести для тих автовласників, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати аж 34 000 гривень.

Українських водіїв чекає новий вид штрафу: що треба знати, щоб не лишитися 34 тисяч гривень

Водій. Фото: з відкритих джерел

Проєкт закону №9564 вже був представлений на розгляд Уряду. Документ увійшов до порядку денного парламенту на початку лютого, тож депутати можуть взятися за його розгляд в будь-який момент.

У пояснювальній записці до проєкту закону наголошується на необхідність запровадження штрафів через те, що окремі автомобілісти оснащують свої авто обладнанням, яке призводять до різкого підвищення рівня шуму від двигуна. Коли такі авто на дорозі, то це загроза спокою для мешканців. Тим пачеи в такий тривожний час це викликає обурення суспільства.

Ситуацію погіршує той факт, що під час дії воєнного стану подібні шуми можуть бути сприйняті як звуки ворожих безпілотників. В багатьох містах люди давно вимагали від влади встановити не тільки обмеження для таких автомобілістів, а й покарання, щоб ті двічі подумали, перш ніж ганяти на таких транспортних засобах. Люди бідкаються, що, коли чуєш, як працює двигун такого авто, це може створити помилкове враження про авіаційну та ракетну загрозу, відволікаючи увагу Збройних сил та правоохоронних органів.

Згідно з відповідною законодавчою ініціативою, особи, які порушують норми щодо рівня шуму, можуть зіткнутися зі штрафними санкціями та втратою права кермування автомобілем. Зокрема: за перший випадок порушення пропонується штраф у розмірі 17 000 гривень; у разі повторного порушення штраф збільшуватиметься до 34 000 гривень, а також можливе позбавлення права кермування ТЗ на термін від 3 до 6 місяців.

Проте існує ймовірність уникнути втрати водійських прав навіть при повторному порушенні, оскільки законопроєкт передбачає можливість обмежитися лише сплатою штрафу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — замість тюрми штраф. Депутати пом'якшили покарання за дрібні крадіжки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини