Головна Новини Чоловік авто Студенти примудрилися створити інноваційний автомобіль з відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Студенти примудрилися створити інноваційний автомобіль з відходів

Студенти створили матеріали з відходів спільно з декількома автомобільними компаніями

9 жовтня 2020, 10:47
Поділіться публікацією:
Check

У Технологічному університеті Ейндховена представлено автомобіль, майже повністю зроблений з відходів. Йдеться не тільки про використані ПЕТ-пляшки та побутові відходи, але і про пластик, добутий з океанів. Про це повідомляє нідерландське видання NOS.

Студенти примудрилися створити інноваційний автомобіль з відходів

Автомобіль був створений з відходом

Півтора року над проектом працювали 22 студенти. Вони ставили собі за мету продемонструвати автомобільній промисловості, що відходи дійсно можуть служити новою сировиною.

Спільно з декількома компаніями студентам вдалося створити нові матеріали з відходів, наприклад, в поєднанні з лляним, кокосовим волокном і кінським волосом, які є міцними, безпечними та досить гарними. У задній частині автомобіля Luca встановлені два електродвигуни. За словами студентів, Luca важить вдвічі менше аналогічних електромобілів і має запас ходу 220 кілометрів.

Компанія Auto Recycling Nederland з ентузіазмом сприйняла цей проект. У сучасних автомобілях часто використовуються десятки видів пластику. Європейські виробники автомобілів виробляють понад мільйон тонн пластика в рік, і частка пластика в автомобілях продовжує зростати.

"Такий сміттєвий автомобіль завтра не з'явиться в автосалоні. Але я думаю, що це може дуже надихнути галузь", — каже Мартейн Боельхауер з ARN.

Студенти тестували всі види відходів різними способами, з різною товщиною і формою, поки нарешті не досягли бажаного результату. Зовнішній вигляд автомобіля тепер виконаний з льняного волокна в поєднанні з океанічним пластиком. Оскільки він пролежав в морській воді протягом багатьох років, студентів здивувало те, що їм вдалося зробити з нього корисні матеріали.

Згідно з даними Auto Recycling Nederland, старі автомобілі нині майже повністю переробляються. За останніми даними, це стосується не менше 98,4 відсотка старих автомобілів. Наприклад, нафта йде на судноплавство, а метал — на металообробну промисловість. При цьому різні деталі не використовуються в нових автомобілях і опиняються на звалищі. Автомобіль Luca може стати першим кроком до вирішення цієї проблеми.

Як повідомляло видання "Коментарі", перший летючий автомобіль апробували в Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини