Головна Новини Чоловік авто Що не можна робити з автомобілем під час спекотної погоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити з автомобілем під час спекотної погоди

В умовах спеки ставитися до автомобіля слід з особливою увагою

23 червня 2020, 13:25 comments5894
Поділіться публікацією:

Багато з нас пам'ятають, як у дитинстві залазили у старі автомобілі наших батьків та дідусів, і ледве витримували задуху і спеку всередині салону. Зараз ця проблема не настільки болюча. Всі сучасні автомобілі мають кондиціонери і надійну систему провітрювання. Втім, це не означає, що спека їм  не загрожує. Сьогодні ми розповімо тобі, чого не можна робити з автомобілем у спеку.

Що не можна робити з автомобілем під час спекотної погоди

Діти і домашні тварини

Ніколи не залишайте у машині дітей або домашніх тварин. Під палючим сонцем автомобіль швидко нагрівається. Це може завдати шкоду дитині чи тварині. Іноді наслідки бувають навіть летальними. Деякі країни ввели кримінальну відповідальність за залишену в машині дитину.

Пластик, пляшки, запальнички, балончики

Пластикові контейнери можуть спрацювати як лінзи і підпалити предмети поблизу. Під час нагрівання пляшок з газованою водою значно піднімається тиск, що може призвести до вибуху в салоні. Запальничка, яку забули в машині, взагалі може спровокувати пожежу. Проблеми можуть виникнути і з балончиком. Під впливом високої температури балончик розривається і завдає великої шкоди салону автомобіля. Іноді рідини, що витекла, взагалі неможливо позбутися.

Холодна вода

Не варто мити машину холодною водою під час спеки. Перепад температури провокує появу сітки тріщин на лаку машини. Через деякий час деталь доведеться перефарбовувати, а це зайва трата грошей. Холодну воду слід поставити на сонечко, щоб вона прогрілася. Тоді її можна буде використовувати для миття машини.

Ці поради допоможуть тобі і твоєму автомобілю уникнути неприємностей, пов'язаних зі спекою. Також видання "Коментарі" розповість, як зняти фарбу з автомобіля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини