Названо найпопулярніші кольори автомобілів серед українців

Найпопулярнішими кольорами минулого року серед автомобілів, які обирали українці були сірий, чорний та білий.

Найпопулярнішим кольором автомобілів у 2022 році став сірий. Автомобілі такого кольору становлять 35% від усіх інших, які реєстрували минулого року. Про те, які кольори стали найпопулярнішими серед власників автомобілів за 2023 рік повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Головного сервісного центру МВС.

У правилах Головного сервісного центру МВС вказано, що під час реєстрації потрібно вказати колір автомобіля. Усього існує 11 основних кольорів для реєстрації: сірий, коричневий, білий, жовтий, чорний, синій, бежевий, фіолетовий, зелений, червоний та помаранчевий.

Згідно з даними Головного сервісного центру МВС найпоширенішими кольорами серед легкових автівок за 2022 рік були сірі – їх реєстрували понад третина громадян України – 35%. Як зазначають у Головному сервісному центрі МВС України цей колір є універсальним.

Другим за популярністю минулого року був чорний колір, його обрали 21% власників автомобілів. Трійку лідерів замикає білий колір – 16%. На четвертому місці за популярністю опинились автомобілі синього кольору, на ринку їх доля складає 12%.

6% громадян України обрали червоний колір, а ще 4% зареєстрували автомобілі зеленого кольору. На усі інші, кольори, що лишились (жовтий, бежевий, коричневий, помаранчевий, фіолетовий) припадає 6% автомобілів.

Переглянути найпопулярніші кольори автомобілів серед українців можна нижче:


Головний сервісний центр МВС України попереджає, що при зміні кольору власник автомобіля має впродовж 10 днів перереєструвати транспортний засіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за дороге авто в Україні доведеться платити податок.

Також "Коментарі" таліби показали перший в історії Афганістану суперкар.