Експерти розповіли, коли впадуть ціни на електромобілі

Ціни на електромобілі опустяться до рівня автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння

Уже у 2024 році електрокари будуть коштувати приблизно стільки ж, скільки і звичайні автомобілі з двигунами внутрішнього згорання. Ціни на них будуть падати відповідно до того, як будуть дешевшати акумулятори. До такого висновку прийшли експерти інвестиційного банку UBS, передає The Guardian.

На думку дослідників, основним фактором, який не дозволяє автовиробникам перекваліфікуватися на виробництво електрокарів, є занадто висока ціна на акумулятори до них. Але вже за два роки ціна впаде й у 2022 році буде дорівнює 100 доларам за кВт г, прогнозують експерти.

Як тільки це відбудеться, найбільші автовиробники можуть залишитися позаду своїх конкурентів, які виробляють електромобілі. Зокрема, серед лідерів можуть виявитися Volkswagen і Tesla, які планують інвестувати в продаж електромобілів 33 мільярди євро.

За даними аналітиків, вже у 2025 році фактично кожен п'ятий куплений автомобіль на ринку буде електричним. А до 2030 року цей показник зросте ще більше, і електромобілі становитимуть майже половину всього обсягу первинного авторинку. З кожним роком люди набагато охочіше купуватимуть саме електрокари.

А ось до кінця 2020 року, прогнозує автоаналітик Маттіас Шмідт, тільки в ЄС з 11 мільйонів проданих автомобілів, мільйон становитимуть електрокари та гібридні машини.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, який позашляховик стане кращим у 2021 році.