Рідкий водень замість гасу: вчені випробували літак нового покоління (ВІДЕО)

V-подібний літак є енергоефективним і має подвійний простір кабіни

Технології кожен день розвиваються, тому не дивно, що зовсім скоро на зміну звичайним літакам прийдуть судна абсолютно нового покоління. Реальність скоро стане зовсім іншою, - пише видання hi-tech.news.

Так, повідомляється, що в Німеччині вже відбувся випробувальний політ дослідного зразка літака Flying-V. Назвали його на честь відомої однойменної електрогітари Gibson.

Над створенням нового повітряного судна працювали в Делфтському технологічному університеті в Нідерландах за підтримки голландської авіакомпанії KLM. Автори ідеї відзначають, що в остаточному варіанті літак зможе перевозити 314 пасажирів, сидіння будуть розташовуватися навіть в крилах судна.

Крила нагадують букву V, така форма вигадувалася для того, щоб утримувати пасажирську кабіну, вантажний відсік і паливні баки.

Удосконалена аеродинамічна форма і зменшена вага літака знизять витрати палива приблизно на 20 відсотків. Але тут треба уточнити, про яке саме паливо йдеться. Flying-V буде використовувати рідкий водень замість гасу, який забруднює повітря діоксидом вуглецю, оксидом азоту та сажею.


Як повідомляло видання "Коментарі", три найнеймовірніших посадки літаків. Ми чули багато інформації про відомі авіакатастрофи і сотні жертв. Але сьогодні, в переддень Нового року, ми хочемо підняти вам настрій історіями про те, як сміливість і майстерність пілотів допомогли посадити літаки навіть в самих екстремальних ситуаціях і врятувати десятки й сотні життів.
Також ми писали, як подорожувати з дітьми на машині, літаку, автобусі та поїзді. Сімейна подорож з дітьми іноді пов'язана з довгими поїздками на машині, літаку, автобусі або поїзді, або на всіх видах транспорту. Наші практичні поради допоможуть вам знизити стрес від спільних поїздок з дітьми.