Головна Новини Чоловік літак Дорогу молодим: американський стартап проведе випробування надзвукового літака
commentss НОВИНИ Всі новини

Дорогу молодим: американський стартап проведе випробування надзвукового літака

Нові стартапи починають займати свою нішу у сфері надзвукових перельотів

15 жовтня 2020, 11:29
Поділіться публікацією:

Дні надзвукових подорожей стають реальністю, і попереду всіх стоять не гіганти на кшталт Airbus або Boeing, а невеликі стартапи, в тому числі одна авіаційна фірма з Колорадо, яка тільки що випустила летючий прототип надзвукового авіалайнера. Про це повідомляє видання Business Insider.

Дорогу молодим: американський стартап проведе випробування надзвукового літака

Boom Supersonic представить надзвуковий літак

Boom Supersonic був в авангарді перезапуску надзвукових комерційних польотів з власною розробкою Overture, реактивного літака типу Concorde, дебют якого намічений на 2025 рік. Літак вартістю 200 мільйонів доларів в разі успіху може скоротити вдвічі час у дорозі та зробити будь-яку точку світу значно доступнішою.

Concorde був відомий тригодинним трансатлантичним перельотом між Східним узбережжям і Європою, що дозволяло мандрівникам поснідати в Нью-Йорку і пообідати в Парижі або поснідати в Лондоні й другий сніданок мати у Вашингтоні. Але на шляху між сучасними літаками та наступною надзвуковою ерою стоять тисячі годин льотних випробувань.

Boom завершив роботу над прототипом, який проведе льотні випробування і доведе, що його технологія придатна для широкомасштабних комерційних польотів. Однопілотний демонстратор, відомий як XB-1, підніметься в небо з наступного року і прокладе шлях для Overture.

Авіакомпанії вже проявили інтерес і бажання повернутися до надзвукових подорожей, оскільки Virgin Atlantic Airways і Japan Airlines є інвесторами в компанію, яка отримала 30 попередніх замовлень. Навіть ВПС США хочуть отримати потенційний надзвуковий літак Air Force One.

Як повідомляло видання "Коментарі", попит на приватні літаки залишається високим, попри пандемію коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини