Головна Новини Чоловік вино і напої Як безпомилково визначити зіпсоване вино: три вірних способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як безпомилково визначити зіпсоване вино: три вірних способи

Що потрібно робити, якщо сумніваєшся в якості вина

3 липня 2020, 12:40 comments1665
Поділіться публікацією:

Багато хто думає, що вино є універсальним напоєм, який ніколи не псується. Особливо популярний міф, що чим довше воно стоїть недоторканим, тим смачніше буде з часом. Тим не менш, вино здатне втрачати свої смакові якості і стає шкідливим. Сьогодні ми розповімо тобі, як визначити зіпсоване вино. В цьому нам допоможе портал mport.

Як безпомилково визначити зіпсоване вино: три вірних способи

Кількість вина в пляшці

Якщо рівень рідини нижче, ніж має бути, значить, вино випарувалось або підтікло. Рекомендується, якщо ти не впевнений, просто взяти будь-яку іншу пляшку і порівняти. Відмінність у рівні вина не повинна коливатися більш ніж на 0,6 см. Широко відомо, що вино має бути закритаегерметично, щоб не окислитися від контакту з повітрям і зберегти свої смакові якості. Інакше вийде просто оцет.

Сліди патьоків на пляшці

Якщо на пляшці і на пробці видніються патьоки або сліди крапель, то у нас для тебе погані новини: пробка негерметична, а вино зіпсоване.

Відгуки в мережі

Вино не може зберігатися нескінченну кількість часу. Почитай відгуки на форумах винних ентузіастів, якщо ти вирішив притримати вино якийсь час або не допивати відразу після відкупорювання. Якщо в останні роки відгуки про конкретно ці врожаї і конкретно цього року погіршуються, значить, потрібно вжити його як можна швидше, інакше потім буде пізно.

Сподіваємося, ці поради допоможуть тобі ніколи не зіпсувати свій вечір споживанням неякісного вина. Також видання "Коментарі" розповість, чому корисно пити вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини