Який алкоголь найменше шкодить здоров'ю - дослідження

Цей алкоголь приносить мінімальний негативний вплив організму людини

Весь алкоголь негативно впливає на організм та самопочуття. Проте нещодавно медики дослідили, який алкоголь приносить найменшу шкоду при помірному вживанні. Про це розповідає інтернет-ресурс lenta.ua.

Аби дізнатися вплив алкоголю на організм людини, британські вчені з Університету Глазло опитали понад триста тисяч цілком здорових людей середнього та старшого віку.

Учасники досліду відповідали на запитання, який алкоголь вони найчастіше вживають, коли саме та в яких кількостях його п'ють.

Результати показали, що люди, які вживали переважно вино в невеликих дозах, почували себе задовільно. Їхні медичні показники залишалися в нормі.

Проте цей дослід показав, що найнебезпечнішими спиртовмісними напоями є сидр і пиво. Люди, які захоплювалися цими напоями, мали підвищений рівень цукру в крові, гірші медичні показники та зайву вагу.

Окрім того, вченими було доведено, що шкода від алкоголю зменшується, якщо людина добре поїсть перед його вживанням.

Проте науковці рекомендують зменшити споживання алкоголю або ж взагалі відмовитися від нього. Так ви будете почувати себе набагато бадьоріше.

Нагадуємо, що алкоголь часто підроблюють. Фальсифікований алкоголь може містити небезпечні для життя субстанції в різних пропорціях. Щоб не розплачуватися здоров'ям, при виборі алкоголю використовуйте кілька правил. Які саме, читайте на нашому сайті.

Також "Коментарі" дають відповідь на питання, яке хвилює багатьох людей - чи можна поєднати здоровий спосіб життя та алкоголь. Аби дізнатися подробиці, читайте наш матеріал.