П'ємо по-японськи правильно: головні особливості вживання саке

П'ять головних правил вживання традиційного японського напою

Якщо пиво, вино і горілка тебе вже втомили, то настав час спробувати що-небудь екзотичне. Легендарне японське саке цілком підійде. Але щоб отримати задоволення від цього напою, його потрібно навчитися пити правильно. Видання mport підкаже, як це робити.

Закуска

Українці звикли закушувати свій традиційний самогон салом, м'ясом або скибочкою хліба. Саке заїдають суші. Найважливіші інгредієнти - риба, рис та квашені овочі. Саме ця комбінація дозволить залишитися на ногах після вживання японського спиртного.

Температура

Хороший саке п'ють холодним, поганий - гарячим, говорить японська приказка. При нагріванні багатий аромат напою втрачається або зовсім зникає. Це стосується і смаку напою. Не вір міфу про те, що саке п'ють підігрітим. Якщо тобі подали цей напій теплим під час посиденьок в ресторані, то будь готовий до того, що тобі підсунули якусь гидоту.

До дна

Українське і японське застілля має одну спільну рису: чоловіки повинні пити до дна.

Історія

З давніх часів саке вважався елітним напоєм і подавався при дворі імператорів. Але кмітливі селяни примудрилися вкрасти рецепт і почали готувати саке самостійно.

Здоров'я

Не варто впиватися цим напоєм. Як і з іншим спиртним, передозування саке може стати причиною важкого похмілля.

Тепер ти знаєш, як правильно пити саке і зможеш відчути себе справжнім самураєм. Також видання "Коментарі" розповість, які напої повинні бути в міні-барі кожного чоловіка.