Непередаваний смак Франції: топ-5 кращих шампанських вин

Ці напої справлять враження на всіх твоїх гостей

Якщо ти вже думаєш над тим, як накривати стіл до Нового року, то ми візьмемо на себе сміливість нагадати тобі, що до свята необхідно піднести хоч одну пляшку шампанського. І сьогодні ми підкажемо тобі, на що звернути увагу.

Champagne Philipponnat - 2003 Clos des Goisses Brut

Вино врожаю 2003 року на 70% складається з винограду Піно Нуар і на 30% з Шардоне. Цей ігристий напій містить добре інтегрований фруктовий, мінеральний смак разом з відтінками різних спецій. Відрізняється яскравою кислотністю.

Champagne Armand de Brignac - Ace of Spades Rosé


Вміст цієї рожевої пляшки нікого не залишить байдужим - ігристе біле вино в комбінації з відмінним Піно Нуар. Легко можна вловити чіткі тони полуниці і чорної смородини.

Champagne Perrier-Jouët - 2004 Belle Epoque Rosé

Пляшку цього вина прикрашають японські анемони, підкреслюючи яскраві квіткові аромати. Купаж з Гран Кру Шардоне і Піно Нуар створює в роті смак свіжої полуниці, граната і червоного апельсина.

Champagne Taittinger - 2005 Comtes de Champagne Rose

Символом цього напою є королівська печатка Теобальда I Наваррського. Цей правитель, згідно з легендою, привіз з Хрестового походу до Франції з Кіпру живці винограду Шардоне. Вино врожаю 2005 року на 30% складається з Шардоне і на 70% з Піно Нуар. У смаку можна розрізнити червоні ягід з нотами фіалки і груші.

Champagne Laurent-Perrier - Grand Siècle

Дизайн пляшки нагадує століття короля Людовика XIV. 50% винограду Шардоне і 50% винограду Піно Нуар. Вино відрізняється нотами меду, мигдалю і підсмаженої французької булочки.

Тепер свято тобі точно забезпечене. Також видання "Коментарі" розповість, як відрізнити оригінальне вино від підробки.