Головні небезпеки, що приховані в червоному вині

Вино може серйозно нашкодити здоров'ю, якщо пити його занадто часто

Багато експертів говорять про корисні властивості вина, особливо якщо йдеться про сухе червоне. Воно зміцнює стінки судин, запобігає формуванню серцево-судинних захворювань і багато іншого. Безумовно, так воно і є, але не варто списувати з рахунків ту шкоду, яку вино може принести людському організму. Сьогодні, з допомогою порталу mport, ми розповімо вам про те, як саме може нашкодити вино.

Головний біль

Головний біль, котрий пульсує та нагадує мігрень, з'являється недарма. Дієтологи упевнені, що дубильні речовини червоного вина та інших алкогольних напоїв посилюють мігрень у тих людей, які схильні до цього виду головного болю. Біле вино, до речі, такого побічного ефекту не має, тому деякі лікарі радять віддавати перевагу йому.

Задишка, свербіж і кашель

Схожі з алергією симптоми на зразок висипань на шкірі, хрипів і кашлю можуть бути викликані окремими компонентами вина. Наприклад, сульфіти, які використовуються для кращого збереження напою, призводять до набряку слизової оболонки та нежиті, а біль у животі, свербіж і висип викликають гістаміни. Але цих проблем не буде, якщо вживати сухе червоне вино.

Проблеми з травленням

У червоному вині міститься білок шкірки винограду. Саме цей інгредієнт дарує вину його колір. Але він також викликає у багатьох алергічну реакцію, яка супроводжується діареєю. Якщо дрінк не викличе анафілактичний шок, то як мінімум доставить масу незручностей. Тому краще вчасно переключитися на інші напої.

Ми не закликаємо остаточно і безповоротно відмовитися від вина. Але до вживання цього напою слід підходити з обережністю. Як і до будь-якого алкоголю. Також видання "Коментарі" розповість, як визначити зіпсоване вино.