Австралійці знайшли гідне застосування простроченому пиву

Австралійці використовують для створення палива тисячі галонів зіпсованого пива

В Австралії прострочене пиво почне використовувати для виробництва біопалива. Коли в березні в країні через пандемію коронавіруса закрилися паби і бари, пивоварні штати залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива. Проте, австралійці швидко зметикували, як можна використовувати пиво, терміни зберігання якого закінчилися.

Пінний напій почали використовувати в якості нового джерела відновлюваної енергії. Пиво відправили на переробку. На станції очистки стічних вод з нього вийшов біогаз. Через високу калорійність пиво ідеально підходить для такої мети. Австралія має намір застосувати його для постачання електроенергією своїх виробничих потужностей. З 150000 літрів несвіжого пива можна отримати енергію, якої цілком вистачить для електроживлення 1200 будинків протягом місяця.

Відзначається, що завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення саме з біогазу.

Австралійські видання повідомили, що введений в кінці березня карантин в Австралії дуже сильно вдарила по галузі пивоваріння. В кінці весни один з найбільших пивоварних заводів країни - Lion Beer, повідомив про те, що на підприємстві залишилися непроданими близько 90 тис. бочок - або 4500000 літрів (1 188 тис. галонів) пива.

Як повідомляло видання "Коментарі", пиво і чіпси задіють для боротьби зі зміною клімату. У наступному році в Великій Британії впровадять методику, яка дозволить скоротити викиди СО2 (вуглекислого газу) на 70% в процесі виробництва добрив. Першою тестувати її буде компанія Walkers, яка виробляє чіпси та інші закуски.