Як погодні умови можуть впливати на поведінку риб

Від погоди залежить успіх кожної риболовлі

Коли збираєшся на риболовлю, неодмінно поцікався прогнозом погоди. Тут питання не тільки в тому, щоб залишитися сухим під час цієї поїздки, але і правильно розрахувати поведінку риби. Погодні умови важливі для риби також, як і для рибалки, і від цього залежить успіх риболовлі. Сьогодні ми розповімо тобі, яким чином погода впливає на поведінку риб.

Різкі коливання

Як відомо, температура тіла риби безпосередньо залежить від температури середовища її проживання. У разі різкого перепаду погоди, кльову може і не бути. З риболовлею варто взагалі не поспішати, якщо погода не відзначається стабільністю. Для її успіху необхідна постійна температура або хоча б її плавна зміна, щоб риба могла адаптуватися. Тоді ти не витратиш час даремно, стоячи біля водойми з вудкою в руках.

Час доби

Час доби також впливає на температурні коливання під час кльову. При сильній літній спеці кльову стає гірше, але при цьому поліпшується ввечері і навіть вночі. Іншими словами, навесні і влітку для гарної риболовлі підійдуть теплі дні, а не спекотні, навіть коли немає вітру. Вдалими для риболовлі є і прохолодні дні. Невеликий дощ також не перешкода.

Вплив вітру

Вітер також впливає на температуру води. Під час північного і північно-східного вітру кльов буде гіршим через відчутне похолодання. Втім, холодолюбиві риби продовжать бути активними і цілком можуть попастися на вудку. При південному ж вітрі і посиленні спеки риби, які люблять прохолоду, навпаки стають млявими, а на поверхню виходять теплолюбні види. Якщо ж говорити про східний і західний вітер, то тут треба брати до уваги місцевість і розташування водойми. Такі вітри можуть принести як тепло, так і холод.

Під час виходу на риболовлю завжди намагайся враховувати погодні умови. Від цього залежить наскільки повною буде твоя сумка з уловом. Також видання "Коментарі" розповість про чотири неймовірних улови, які увійшли в історію.