Три найефективніших методи розвести багаття без допомоги сірників

Існує багато способів розвести багаття, не впадай у відчай, якщо під рукою немає сірників або кременя

Якщо вирушивши в ліс ти не взяв з собою сірники, то ти роззява. Але ми, так і бути, виручимо тебе і розповімо, як можна розвести багаття, якщо під рукою немає сірників.

Лінзи

Для розведення багаття завжди можна використовувати фотоапарати, біноклі або підзорні труби, які туристи тягають з собою. Дістань лінзу з циліндра, направ промінь сонця на трут, і чекай, поки той почне горіти.

Повітряні кульки і презервативи

Використовуючи цей метод, лінзу ми будемо створювати своїми руками. Необхідно наповнити водою презерватив або повітряну кульку і зав'язати на кінці. Не наливай надто багато води, інакше сонячні промені будуть спотворюватися. Стисни презерватив або кульку так, щоб отримати двоопуклу лінзу. Тримати її необхідно на відстані одного-двох сантиметрів від трута.

Патрони

Якщо ти вибрався в ліс на полювання і у тебе є при собі патрони, то значить при тобі є ще один спосіб розведення багаття. Використовуй порох, щоб отримати вогонь. Акуратно розбери патрон, висип трохи пороху на труть і потім бери в руки кремінь. Порох загориться після декількох ударів по кременю.

З цими знаннями ти точно не замерзнеш холодної ночі, а також зможеш приготувати собі їжу. Також видання "Коментарі" розповість, як треба діяти, якщо вночі опинився в лісі.