Коли погана видимість: ключові моменти підводного полювання в каламутній водоймі

Підводне полювання в каламутній водоймі має ряд важливих особливостей

Підводна риболовля (або полювання, як кому подобається) має своїх шанувальником. Дійсно, звучить дуже захопливо - пірнути під воду в пошуках здобичі. Але іноді підводні мисливці можуть зіткнутися з такою проблемою, як каламутне водоймище. Якщо ти побачив таке і все-таки ризикнув в нього зануритися, видання KG з радістю надасть тобі кілька порад, як треба діяти в такій обстановці.

1. Підводне полювання в каламутній воді навряд побалує великою кількістю трофеїв. Вона і не настільки цікава, як полювання в чистій водоймі. Як правило в каламутній воді основною здобиччю є карасі середніх розмірів і окуні.

2. Полювати краще в нічний час і при цьому не забувати про підводний ліхтар. Промінь підводного ліхтаря збільшує видимість в каламутній воді, навіть якщо вона квітуча, але не на багато.

3. Головною фішкою підводного полювання в каламутній воді є повільний ритм плавання. Плисти потрібно дуже акуратно, не шуміти ластами та не сіпаючись тілом. Вібрації можуть злякати рибу. Плисти потрібно або біля самого берега або біля межі водоростей.

4. Світити підводним ліхтарем потрібно в верхніх шарах води, намагаючись висвітлити ділянку від поверхні не більше ніж на 40-50 см. Світити потрібно на водорості, твань або на піщане дно, а не просто в темряву.

Сподіваємося, ці поради допоможуть тобі не залишитися без здобичі навіть у каламутній воді. Також видання "Коментарі" розповість, як почати кар'єру фотомисливця.