Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Без чого не обійтися на зимовій риболовлі: як не залишитися без улову
commentss НОВИНИ Всі новини

Без чого не обійтися на зимовій риболовлі: як не залишитися без улову

Зимова риболовля відрізняється від будь-якої іншої набагато більше, ніж ти можеш собі уявити

19 січня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:
Зимові холоди ударили на повну потужність. Тепер немає ніяких підстав думати, що глобальне потепління загрожує нам в найближчій перспективі. Але всі ми також знаємо, що справжніх рибалок ці холоди не зупинять, і напевно багато хто з них вже зараз знаходиться біля замерзлих водойм в пошуках зручного місця для лову. Якщо ти вирішив приєднатися до цього суворого племені, але не знаєш, з чого почати та що брати з собою, ми підкажемо тобі вірний шлях.
Перш за все тобі знадобиться спеціальне спорядження. Зимовій вудці характерні невеликі розміри, хлист в довжині не перевищує 20 сантиметрів. Для виготовлення рукояті застосовуються нетеплопровідні матеріали, такі як пінопласт, пробка, дерево. Крім того, снасть має спеціальну гнучку частину для кріплення нитки. Купити вудилище можна в спеціалізованих магазинах.
Зимова риболовля вимагає наявності більш тонких лісок в порівнянні з ловом влітку. Снасть може бути безбарвною, мати зеленуватий відтінок. Крім того, рибалці необхідно обзавестися поплавками, які мають конусоподібну або циліндричну форму. Гачки для зимової риболовлі повинні бути тонкими і гострими, щоб виключити пошкодження наживки при насадженні. А ось блешня в даний сезон стане в пригоді тільки досвідченим рибалкам, оскільки поводження з нею в холодну пору року передбачає наявність певних навичок.
Найважливішою частиною зимової риболовлі є спеціальні аксесуари, для пробивання льоду. Так, плішня являє собою простий у зверненні інструмент, за допомогою якого створюються лунки та перевіряється міцність поверхні застиглих водойм. Шнекові льодоруби дозволяють висвердлювати лунки заданого діаметра і відрізняються компактністю в складеному вигляді. Наявність електроприводу або бензинового двигуна істотно спрощує пробивання товстого крижаного шару.
Тепер ти точно прийдеш підготовленим на свою першу зимову риболовлю і звичайно ж не залишишся без улову. А щоб ти відкинув будь-які сумніви, ми з радістю розповімо тобі, чому риболовля так важлива для багатьох чоловіків.

Без чого не обійтися на зимовій риболовлі: як не залишитися без улову

Що брати на зимову риболовлю. Фото: YouTube



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини