Топ-5 неймовірно потворних спорткарів

Невідомо, про що думали дизайнери, але вийшло страхітливо

Спортивні автомобілі відомі своїми швидкісними показниками. Власне, це їх головна фішка. У цьому контексті іноді їм можна пробачити деякі погрішності в плані дизайну. Але всьому є свої межі і сьогодні ми розповімо тобі про п'ять спорткарів, які вражають своєю потворною зовнішністю.

Studebaker Avanti (1963)


Studebaker Avanti по праву претендує на звання одного з найнудніших спорткарів, який коли-небудь існував. Він нагадує величезний надувний банан, хіба що колір не жовтий. Неприємне враження посилюється жахливим розташуванням фар і відбивачів.

Lister Storm (1993)


Lister Storm схожий на ті автомобілі, на яких їздили драгдиллери в США в 80-их. Його дизайнери були явно не в настрої, і тому у них вийшов одночасно дивний і нудний спорткар, ще й банального сірого кольору. Але тут слід визнати, що двигун заслужив хвалебних відгуків.

Plymouth Prowler (1997)


Кількість кутів у цьому автомобілі просто шокує. У самому поганому сенсі цього слова. Трикутна форма з приліпленими збоку колесами і безглуздий пластмасовий бампер свідчать лише про відсутність стилю.

Mosler Raptor (1997)


Непропорційний корпус, ламані кути - це лише мала частина недоліків Mosler Raptor. Цей спортивний автомобіль більше схожий на дивний підводний човен, що теж не свідчить про добрий смак.

GDT Speedster (2005)


Творці GDT Speedster явно були любителями мультфільмів — навіть решітка їх автомобіля посміхається. Незважаючи на зовнішній вигляд, який скидається на взуттєву коробку, він здатний розігнатися до значних 273 км/ч. Існує лише один екземпляр, зроблений на замовлення. Тому навряд чи тут варто дорікати в чомусь дизайнерам. Ймовірно, на них тиснув замовник з неймовірно глибоким і незрозумілим внутрішнім світом.

Древні римляни говорили: "Про смаки не сперечаються". Можливо і не варто говорити про те, що ці автомобілі прям потворні. Комусь вони може дуже навіть до душі. А тим читачам, які люблять Формулу 1, ми розповімо, як будуть виглядати її боліди через тридцять років.