Топ-5 найпопулярніших електрокарів серед українців

Укравтопром визначив, які електроавтомобілі найбільше подобаються громадянам України

Хоча цього року кількість придбаних електрокарів в Україні знизилася до 15%, екологічні машини все одно мають попит. За інформацією Укравтопрома у 2020 році український автопарк поповнився на 6309 новеньких автівок на електротязі. Серед них Укравтопром виділив найпопулярніші електрокари, ті, які протягом року купували українці найбільше.

1. NISSAN Leaf

Ця модель залишається на першому місці не один рік. Автомобіль ідеально поєднує в собі переваги сімейного міського хетчбека, хорошу керованість, відмінну динаміку та економічність. Серед його плюсів - невисокі вимоги до потужності розетки, просторий салон, швидкий розгін в місті. NISSAN Leaf придбали 1912 українців за 2020 рік.

2. TESLA Model 3

Ця модель заповнила нішу широкодоступних седанів. Особливостями Model 3 стали: скляний дах, система автопілоту та можливість керування через смартфон. Дану автівку купили 729 громадян.

3. Tesla Model S

Ще один представник вже згаданої компанії. Перевагою цієї моделі є високотехнологічна начинка. За допомогою величезного сенсорного дисплея, можна управляти всіма функціями авто. Також, цікавою особливістю є наявність безконтактного смартключа, який можна навіть не діставати з кишені, коли ви сідаєте в автомобіль і запускаєте його. Model S придбали 676 автомобілістів.

4. FIAT 500е

Ця машина оснащена звукопоглинальною панеллю, новим вітровим склом і модернізованими ущільнювачами дверей. Спеціально для цієї моделі, програмісти розробили унікальний додаток для смартфонів, завдяки якому можна на відстані дивитися статистику про витрати енергії за попередні поїздки, контролювати стан автомобіля, вмикати / вимикати зарядку, планувати свій маршрут так, щоб на шляху обов'язково були зарядні станції. На цей автомобіль знайшлося 319 покупців.

5. CHEVROLET Bolt і TESLA Model X.

Ці машини українці придбали в однаковій кількості - 310 одиниць. CHEVROLET Bolt - це універсальний міський електромобіль, який буде поєднувати в собі максимальну кількість плюсів і сильних сторін, але при цьому буде гранично доступний за ціною, наскільки це можливо, без втрати в якості.

TESLA Model X характеризується системою автоматичного гальмування. Салонний фільтр, за твердженням розробників, не тільки стримує пил і неприємний запах, але і віруси з бактеріями. Додаткові емоції дарує Tesla Autopilot.

Також, Укравтопром раніше зазначав, що українці надають перевагу іномаркам з пробігом та все частіше ігнорують вітчизняний Укравтопром.