Що робити, якщо евакуювали машину - алгоритм дій від політика

Політик Олександр Лієв зі свого досвіду розповів, як забирати авто зі штрафмайданчика

Ексміністр кримського туризму та голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв розповів, що потрібно робити, якщо евакуювали машину. З цим досвідом він стикнувся нещодавно, коли його автомобіль забрали на штрафмайданчик у зв'язку з тим, що чоловік неправильно припаркувався. Тому давайте вчитися на чужих помилках та не повторювати їх у своєму житті. Отож, план дій.

1. Необхідно переконатися, чи дійсно автомобіль евакуйований на штрафмайданчик, а не викрадений. Для цього варто подзвонити в 102 або 1 551 та повідомити всі дані про машину та своє місцеперебування. За телефоном вам скажуть на якому саме штрафмайданчику знаходиться автомобіль.

2. Зі штрафмайданчиків віддають машини тільки в будні дні з 09:00 до 18:00. Краще авто забрати одразу, адже за кожен додатковий день вам доведеться заплатити гроші. Політику неправильне паркування обійшлося в 1994 гривні: 510 грн - штраф за неправильне паркування, послуги евакуатора - 1270 грн, штрафмайданчик - 144 грн/добу.

3. Аби забрати свою машину, потрібно відвідати Управління патрульної поліції для отримання документів: адмінпостанов про порушення ПДР і копії акта про евакуацію автомобіля. Потім вам випишуть квитанції та підкажуть реквізити на оплату штрафу, послуг евакуатора і зберігання автомобіля. Оплатити все це можна в будь-якому відділенні банку. Далі ви з усіма квитанціями та документами на машину відправляєтеся на штрафмайданчик та забираєте машину. Якщо неприємна ситуація сталася в Києві, можна завантажити спеціальний додаток, який спростить весь алгоритм дій.

4. На штрафмайданчику вам віддадуть автомобіль та побажають "не потрапляти" надалі.

5. Ви отримуєте свою машину та паркуєтеся згідно з правилами. Зокрема, виконувати цю настанову Олександр Лієв пообіцяв на своїй сторінці в Фейсбук.

Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати про 10 авто, які найскладніше викрасти.