Розмитнення авто на єврономерах: названа популярна причина відмови в легалізації транспорту

У Державній митній службі України нагадали, що перед розмитненням автівки такий транспорт перевіряється за усіма судовими базами

В Україні значним попитом користуються вживані авто, які експлуатувались в країнах ЄС та США. Всі такі транспортні засоби підлягають розмитненню, але воно неможливе, якщо авто занесене до судових реєстрів, а саме підлягає конфіскації. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України у Telegram.

"Постанова суду про конфіскацію транспортного засобу з іноземною реєстрацією, яка набрала законної сили, позбавляє власника такого транспортного засобу права здійснити його митне оформлення, а сама автівка підлягає вилученню виконавчою службою", - йдеться у повідомленні ДМС України.

Зазначимо, що до 10 листопада 2021 року в Україні діють спрощені умови митного оформлення та оподаткування автівок на "єврономерах", якими можуть скористатись власники легкових авто, а також автівок для перевезення вантажів, загальною вагою до 3,5 тон, якщо вони:

- станом на 31 грудня 2020 року перебували в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту;

- старші за п’ять років.

Такі авто розмитнюються за схемою: акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єму двигуна) + ПДВ (20% від суми акцизного податку + державне мито (для таких авто дорівнює 0 грн.).

Раніше "Коментарі"писали про тенденції на автомобільному ринку вторинного транспорту, згідно до яких через пандемію значно зріс попит саме на вживані автомобілі. За законами будь-якого ринку - збільшення попиту тягне за собою збільшення вартості товару. Найбільше наразі це спостерігається на цінах на авто середнього класу, які зросли на 3-5%.