Новий знак на дорогах Європи: за його ігнорування передбачено великий штраф

За ігнорування нового дорожнього знаку на європейських дорогах можна отримати серйозний штраф.

Водії, які вирушають до Франції, мають звернути увагу на нові знаки, які з'явились на місцевих дорогах. У деяких регіонах країни тепер можна помітити дорожній знак з білим ромбом на синьому фоні. За ігнорування цього знаку можна заплатити великий штраф.

У більшість знаків у європейських країнах уніфіковані, тому вони є зрозумілими для подорожуючих з інших країн. Однак інколи, деякі країни вводять нові знаки. Так зробила нещодавно Франція. В країні розмістили на автомагістралях в околицях Парижа, Страсбурга, Ліона та Гренобля новий знак, який невдовзі переймуть і інші регіони країни, а згодом, можливо пошириться на весь ЄС.

Білий ромб на синьому фоні означає, що ця смуга виділена для спільного використання автомобілів. Тобто по смузі з цим знаком мають право рухатись автобус, таксі, інші види громадського транспорту, а також автомобілі як мінімум з двома пасажирами. Особи, які не дотримуватимуться цих правил повинні будуть сплатити штраф у розмірі 135 євро. На дорозі де, встановлено знак також розміщені "розумні" радари, які фіксують кількість людей у транспорті. Таким чином деякі водії вже отримали перші штрафи за порушення нових правил.

Новий дорожній знак введений, щоб змусити водіїв до спільних поїздок, що зменшить кількість викидів парникових газів та розвантажить дорожні шляхи. Наразі у Франції 8 з 10 водіїв їздять на роботу одні в автомобілі. Тоді як загальне спільне використання автомобілів становить лише 3%. Таким чином Франція очікує, що збільшить цей показник до 2027 року в три рази за допомогою нового дорожнього знака.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найпопулярніші автомобілі, які найчастіше викрадають в Україні у 2023 році.

Також "Коментарі" писали, що французькі аналітики підрахували скільки в Росії залишиться танків до 2024 року.