Імперія розширює межі: Tesla розповіла, де буде побудований новий завод

Компанія Ілона Маска прагне розширити продажу на найбільшому в світі автомобільному ринку

Tesla планує почати виробництво зарядних пристроїв для електромобілів в Китаї у 2021 році, згідно з документом, поданим владі Шанхая американською компанією, яка прагне розширити продажу на найбільшому в світі автомобільному ринку.

Tesla, яка зараз продає свої електромобілі Model 3 в Китаї та планує постачати свої позашляховики Model Y у 2021 році, має намір інвестувати 6,4 мільйона доларів у новий завод з виробництва зарядних пристроїв.

Китай, який пропонує значні субсидії для електромобілів, прагнучи скоротити забруднення навколишнього середовища бензиновими або дизельними автомобілями, розширює свою загальнонаціональну мережу пунктів зарядки, що є одним з головних умов для заохочення впровадження електромобілів.

Згідно з документом, поданим Tesla, завод, який компанія планує завершити в лютому, буде здатний виробляти 10 000 зарядних пристроїв на рік. Тепер вона імпортує зарядні пристрої, які зазвичай встановлюються на зарядних станціях або автостоянках, зі Сполучених Штатів.

Tesla, яка в минулому місяці продала в Китаї понад 13000 автомобілів, не відразу відповіла на запит про коментар. Шанхайський автомобільний завод, який займає центральне місце в глобальній стратегії зростання Tesla, націлений на виробництво 150 000 седанів Model 3 в цьому році і почав експорт деяких автомобілів в Європу. Цього року керівництво Tesla заявило, що компанія розширить свою мережу зарядки, щоб забезпечити більш якісне обслуговування.

Як повідомляло видання "Коментарі", Tesla подорожчала на 40 млрд доларів за одну годину.