Електромобілі Tesla можуть зіткнутися із серйозним конкурентом

Електричний седан Lucid Air буде доступний в чотирьох варіантах і вийде у 2021 році

Американська компанія Lucid Motors, підтримувана Саудівською Аравією, офіційно представила світовій онлайн-аудиторії свій електричний седан Lucid Air, який буде коштувати від 80 000 до 160 000 доларів США в залежності від опцій. Про це повідомляє видання The Driven.

Висококласний стартап електромобілів, очолюваний колишнім інженером Tesla Пітером Роулінсоном, прагне привернути увагу аудиторії Tesla Model S, в розробці якої Роулінсон зіграв ключову роль.

Серія попередніх релізів мало що залишила уяві з точки зору специфікацій і можливостей - Lucid Air обіцяє більший запас ходу, ніж Model S, кращу аеродинаміку, ніж у Tesla Model 3, а також можливості міжмережевої, двосторонньої і надшвидкої зарядки. Lucid Air буде доступний в чотирьох варіантах, починаючи з 80 000 доларів США до приголомшливих 169 000 доларів США.

"Lucid Motors прагне зробити електромобіль кращим і тим самим допомогти просунути всю галузь вперед в напрямку прискореного впровадження сталої мобільності", - сказав генеральний директор і технічний директор Lucid Motors Пітер Роулінсон у заяві для преси.

Версія Lucid Air Dream і її менша (але з більш високими характеристиками по асортименту) версія Lucid Air Grand Touring будуть доступні з другого кварталу 2021 року, а потім Lucid Air Touring Edition в четвертому кварталі 2021 року.

Хоча Lucid розрізняє запас ходу і варіанти прискорення в залежності від ціни, всі моделі будуть мати однаково надшвидку зарядку, яка при максимальній швидкості може набрати 482 кілометри всього за 20 хвилин.

Як повідомляло видання "Коментарі", Maserati порадував неймовірною новинкою.