Головна Новини Чоловік авто Автомобілі на бензині зникнуть з вулиць британських міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобілі на бензині зникнуть з вулиць британських міст

Це лише перший етап по переходу країни до вуглецево-нейтральної економіки

22 вересня 2020, 11:49
Поділіться публікацією:

Велика Британія готова пересунути впровадження заборони на використання транспортних засобів, що працюють на викопному паливі, з 2040 на 2030 рік, щоб прискорити поширення електромобілів на британських дорогах. Про це повідомляє The Guardian.

Автомобілі на бензині зникнуть з вулиць британських міст

Очікується, що Борис Джонсон прискорить перехід на електромобілі цієї осені, оголосивши про одну з нових політик в області екологічно чистої енергії, які допоможуть розпочати відновлення економіки після пандемії коронавірусу. Уряд сподівався оприлюднити плани вже  цього тижня, згідно з джерелами в енергетичній і транспортній галузях, але оголошення буде відкладено до кінця цього року, оскільки уряд хоче дочекатися зниження рівня захворювання коронавірусом.

Уряд раніше консультувався про плани перенести крайній термін продажу нових автомобілів, що забруднюють навколишнє середовище, з 2040 на 2035 рік. Тепер очікується, що він займе більш амбітну позицію після запевнень в тому, що інфраструктура Великої Британії буде готова впоратися з переходом на електромобілі.

Рішення про припинення продажів нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року поставить Британію попереду Франції, у якої намічена  аналогічна заборона на 2040 рік, і буде на рівні Німеччини, Ірландії та Нідерландів. Норвегія введе заборону у 2025 році.

План, який підтримують офіційні радники уряду в Комітеті з питань зміни клімату, швидше за все, з'явиться разом з національними планами щодо переходу до вуглецево-нейтральної економіки ближче до середини століття.

Як повідомляло видання "Коментарі", автомобілі Tesla зможуть похвалитися новими можливостями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини