Головна Новини Чоловік літак Не здумай спати: чим небезпечні зліт і посадка літака
commentss НОВИНИ Всі новини

Не здумай спати: чим небезпечні зліт і посадка літака

Постарайся не засинати раніше, ніж літак злетить, а також перед посадкою

7 листопада 2020, 21:52 comments1935
Поділіться публікацією:

Багато пасажирів люблять поспати в літаку під час перельоту. Зрозуміло, в цьому немає нічого поганого. Навпаки — сон дає можливість як слід відпочити, згаяти час і взагалі легше пережити переліт. Але запам'ятайте — ніколи не можна засинати перед зльотом і посадкою літака. Пояснюємо чому.

Не здумай спати: чим небезпечні зліт і посадка літака

Коли не можна спати в літаку

Під час зльоту і посадки тиск в салоні літака різко змінюється, а ось тиск в ваших вухах — ні. І ця різниця небезпечна: повітря починає тиснути на барабанну перетинку, і просвіт євстахієвої труби (це канал, який з'єднує середнє вухо з горлом) стає вужчим — від цього у вас може закласти вуха.

І, якщо ви будете спати, то не зможете цьому запобігти — жувати жуйку, смоктати льодяник або широко позіхати. Іншими словами, вам не вдасться привести в дію м'язи, які відкривають євстахієву трубу і постачають повітрям середнє вухо.

Тим часом, важка закладеність вух може викликати не тільки біль, але і запаморочення, кровотечу з носа, пошкодження барабанної перетинки і навіть порушення слуху. І особливо небезпечно спати при зльоті та посадці, якщо у вас вже є отит, сірчана пробка або нежить.

Ще раз підкреслюємо, ніхто не забороняє спати в літаку під час польоту, але на початку і в кінці рейсу вам краще бути бадьорим. Також видання "Коментарі" розповість, як діяти, якщо запізнився на літак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини