Головна Новини Чоловік яхта Шведи спустять на воду корабель з металевими вітрилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведи спустять на воду корабель з металевими вітрилами

Незвичайне технологічне судно буде запущене в експлуатацію в 2024 році

16 вересня 2020, 01:15 comments1369
Поділіться публікацією:

Шведський консорціум, до складу якого входить суднобудівна фірма Wallenius Marine, представив сучасне вітрильне судно, здатне перевозити від 6 до 7 тисяч автомобілів і здатне скоротити викиди при трансатлантичному переході на 90%. Про це повідомляє видання The Driven.

Шведи спустять на воду корабель з металевими вітрилами

wPCC — вітроенергетична компанія-перевізник — це шведський спільний проект, очолюваний і контрольований Wallenius Marine, і включаючий Королівський технологічний інститут KTH в Стокгольмі і морську консалтингову фірму SSPA.

Оголошений як "шведський проект по дійсно екологічному судноплавству", wPCC в даний час розробляється консорціумом і, як очікується, почне роботу до кінця 2024 року.

Найбільше в світі вітрильне судно, wPCC, здатне знизити викиди на 90% в порівнянні з іншими океанськими вантажними судами. Трансатлантичний перехід на борту wPCC займе дванадцять днів замість нинішніх семи днів, які потрібні звичайному вантажному судну.

"Вітрила зроблені із суміші металу та композиту і матимуть висоту майже 80 метрів, що вдвічі більше, ніж у найбільших сучасних вітрильних суден. Вітрила можна буде "рифувати", зменшивши їх висоту до приблизно 50 метрів. Судно також буде оснащене двигунами, які дозволять йому маневрувати в порту"

Маючи довжину 200 метрів і ширину 40 метрів, wPCC має водотоннажність 32000 тонн і 100 метрів у висоту завдяки своїм потужним вітрилам, які в два рази вищі, ніж на будь-якому іншому вітрильному судні.

Як повідомляло видання "Коментарі", яхти почнуть використовувати космічні технології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини