Головна Новини Чоловік вино і напої Вся правда про справжню текілу: цікаві факти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вся правда про справжню текілу: цікаві факти

Багато хто з нас уявлення не має, що таке справжня текіла

30 червня 2020, 12:51 comments1803
Поділіться публікацією:

У будь-якому серіалі або фільмі про Мексику нам неодмінно покажуть, як два брутальних чоловіки розпивають текілу. Нині цей напій є мало не національним символом Мексики, і його полюбляють в усьому світі. Але є одна заковика. В наших магазинах нам, швидше за все, продають не оригінальний мексиканський напій. А  якою є  справжня текіла — ми тобі  сьогодні розповімо.

Вся правда про справжню текілу: цікаві факти

Історія

Іспанці приписують виготовлення першої у світі текіли собі. У 1521-му році після прибуття на територію Мексики у них закінчився бренді. А оскільки випити хотілося, то конкістадори почали виготовляти першу текілу з місцевого алкогольного напою, який називався пульке. При цьому вони навіть не підозрювали, що племена ацтеків вже на повну переганяли з агави свій алкогольний напій, який і став предком сучасної мексиканської горілки.

Агава, а не кактус

Не вір розмовам про те, що текілу виготовляють з кактуса. Запам'ятай і друзям розкажи: цей напій готується виключно з серцевини блакитної агави. І чим більше вміст спирту на основі рослини, тим дорожчим і кращим вважається напій.

Автентичність

Текіла, як і шампанське, автентична. Даний продукт виготовлений згідно з ексклюзивними рецептами на основі агави, яка вирощується в штаті Халіско. Тому майте на увазі, що все, що нам пропонується у наших барах і магазинах — найімовірніше сурогат, а не оригінальна мексиканська горілка.

Такими є кілька цікавих фактів про текілу. Схоже, якщо ти хочеш спробувати оригінальний напій, то доведеться з'їздити в Мексику. Також видання "Коментарі" розповість про основні продукти, якими ніколи не можна закушувати алкоголь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини