Головна Новини Чоловік вино і напої Вчені знайшли новий ефективний спосіб визначати справжність вина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли новий ефективний спосіб визначати справжність вина

Виробництво шахрайської продукції є однією з головних проблем виноробної промисловості

7 листопада 2020, 22:44 comments1325
Поділіться публікацією:

Дослідники вина з Аделаїдського університету (Південна Австралія) розробляють швидкий і простий метод аутентифікації вина — потенційне рішення проти шахрайства з вином на мільярди доларів у всьому світі.

Вчені знайшли новий ефективний спосіб визначати справжність вина

ФОТО: iphones.ru

Команда вчених змогла зі 100% точністю визначити географічне походження вин з трьох виноробних регіонів Австралії і з Бордо у Франції за допомогою нової техніки молекулярного дактилоскопування з використанням "флуоресцентної спектроскопії", технології, яка аналізує флуоресценцію молекул.

"Шахрайство з вином — серйозна проблема для світової виноробної промисловості, враховуючи, що щорічний економічний ефект тільки в Австралії оцінюється в кілька сотень мільйонів доларів, а в усьому світі оцінюється в мільярди доларів. Аутентифікація вина може допомогти уникнути невизначеності при маркуванні вина в залежності від його походження, сорту або врожаю. Застосування такого відносно простого методу, як цей, може бути адаптоване для використання в ланцюжку поставок в якості надійного методу аутентифікації або виявлення фальсифікованих вин", — каже Ручіра Ранавіра, аспірантка Університету Уейта Науково-дослідного інституту, який проводив дослідження.

Результати дослідження було опубліковано в журналі Food Chemistry за підтримки Wine Australia, уряду Австралії, Дослідницького інституту Уейта і галузевих партнерів через Навчальний центр ARC з інноваційного виробництва вина.

Керівник проекту, доцент Девід Джеффрі з Дослідницького інституту Уейта і Навчального центру ARC з інноваційного виробництва вина, повідомив, що він і його команда сподіваються в кінцевому підсумку виявити конкретні хімічні маркери, які допоможуть розрізняти винні регіони.

Як повідомляло видання "Коментарі", мережу насмішила бабуся, впустив онука заради келиха з вином.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини