Головна Новини Чоловік вино і напої П'ємо по-японськи правильно: головні особливості вживання саке
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ємо по-японськи правильно: головні особливості вживання саке

П'ять головних правил вживання традиційного японського напою

20 серпня 2020, 12:25 comments1152
Поділіться публікацією:

Якщо пиво, вино і горілка тебе вже втомили, то настав час спробувати що-небудь екзотичне. Легендарне японське саке цілком підійде. Але щоб отримати задоволення від цього напою, його потрібно навчитися пити правильно. Видання mport підкаже, як це робити.

П'ємо по-японськи правильно: головні особливості вживання саке

Закуска

Українці звикли закушувати свій традиційний самогон салом, м'ясом або скибочкою хліба. Саке заїдають суші. Найважливіші інгредієнти — риба, рис та квашені овочі. Саме ця комбінація дозволить залишитися на ногах після вживання японського спиртного.

Температура

Хороший саке п'ють холодним, поганий — гарячим, говорить японська приказка. При нагріванні багатий аромат напою втрачається або зовсім зникає. Це стосується і смаку напою. Не вір міфу про те, що саке п'ють підігрітим. Якщо тобі подали цей напій теплим під час посиденьок в ресторані, то будь готовий до того, що тобі підсунули якусь гидоту.

До дна

Українське і японське застілля має одну спільну рису: чоловіки повинні пити до дна.

Історія

З давніх часів саке вважався елітним напоєм і подавався при дворі імператорів. Але кмітливі селяни примудрилися вкрасти рецепт і почали готувати саке самостійно.

Здоров'я

Не варто впиватися цим напоєм. Як і з  іншим спиртним, передозування саке може стати причиною важкого похмілля.

Тепер ти знаєш, як правильно пити саке і зможеш відчути себе справжнім самураєм. Також видання "Коментарі" розповість, які напої повинні бути в міні-барі кожного чоловіка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини