Головна Новини Чоловік вино і напої Головні небезпеки, що приховані в червоному вині
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні небезпеки, що приховані в червоному вині

Вино може серйозно нашкодити здоров'ю, якщо пити його занадто часто

21 липня 2020, 11:32 comments1218
Поділіться публікацією:

Багато експертів говорять про корисні властивості вина, особливо якщо йдеться про сухе червоне. Воно зміцнює стінки судин, запобігає формуванню серцево-судинних захворювань і багато іншого. Безумовно, так воно і є, але не варто списувати з рахунків ту шкоду, яку вино може принести людському організму. Сьогодні, з допомогою порталу mport, ми розповімо вам про те, як саме може нашкодити вино.

Головні небезпеки, що приховані в червоному вині

Головний біль

Головний біль, котрий пульсує та нагадує мігрень, з'являється недарма. Дієтологи упевнені, що дубильні речовини червоного вина та інших алкогольних напоїв посилюють мігрень у тих людей, які схильні до цього виду головного болю. Біле вино, до речі, такого побічного ефекту не має, тому деякі лікарі радять віддавати перевагу йому.

Задишка, свербіж і кашель

Схожі з алергією симптоми на зразок висипань на шкірі, хрипів і кашлю можуть бути викликані окремими компонентами вина. Наприклад, сульфіти, які використовуються для кращого збереження напою, призводять до набряку слизової оболонки та нежиті, а біль у животі, свербіж і висип викликають гістаміни. Але цих проблем не буде, якщо вживати сухе червоне вино.

Проблеми з травленням

У червоному вині міститься білок шкірки винограду. Саме цей інгредієнт дарує вину його колір. Але він також викликає у багатьох алергічну реакцію, яка супроводжується діареєю. Якщо дрінк не викличе анафілактичний шок, то як мінімум доставить масу незручностей. Тому краще вчасно переключитися на інші напої.

Ми не закликаємо остаточно і безповоротно відмовитися від вина. Але до вживання цього напою слід підходити з обережністю. Як і до будь-якого алкоголю. Також видання "Коментарі" розповість, як визначити зіпсоване вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини