Головна Новини Чоловік світлина Топ-5 перших в історії фотознімків
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 перших в історії фотознімків

Розвиток фотографії був не таким стрімким, як може здатися з позиції сьогоднішнього дня

20 серпня 2020, 14:11 comments1256
Поділіться публікацією:

Зараз ми фотографуємо все підряд на свої смартфони та круті фотоапарати. Ми маємо можливість зафіксувати всі важливі й не дуже події нашого життя і не докладати до цього абсолютно ніяких зусиль. Але чи варто говорити, що так було не завжди, і фотографія пройшла через багато десятиліть розвитку, коли навіть знімок звичайного дерева сприймався як щось з розряду чудес. Сьогодні, за допомогою порталу Billion News, ми розповімо тобі кілька цікавих історій про найперші у світі фотографії.

Топ-5 перших в історії фотознімків

Перше в історії фото — 1826

Перша у світі фотографія, зроблена на камеру, з'явилася в 1826 році. Її зробив Жозеф Ньєпс Нісефор з вікна верхнього поверху маєтку Ньєпс в бургундському регіоні Франції. Знімок був зроблений за допомогою процесу, відомого як геліографія, в якому шар бітуму наносять на скло або метал. Потім бітум твердне пропорційно кількості світла, який на нього потрапляє.

Перше фото людини — 1838

Топ-5 перших в історії фотознімків - фото 2

У 1838 році Луї Дагер зробив цей знімок Бульвару дю Тампль в Парижі. Тоді він абсолютно випадково вперше  увічнив людину на фотографії. Унаслідок довгої витримки ввесь народ, що тоді був на бульварі, буквально "розчинився" у фотографії. Але в нижньому кутку знімка все ж можна розглянути людину, якій чистять черевики.

Перша фотографія президента США — 1843

Топ-5 перших в історії фотознімків - фото 3

Джон Квінсі Адамс, шостий президент США, виявився першим в історії президентом, який зробив свою фотографію. Дагеротип був зроблений в 1843 році, через кілька років після того, як він покинув свій пост. У 1849 році 11-ий президент США Джеймс Полк став першим главою держави, якого відобразили на фотографії, коли він ще перебував на посаді.

Перше фото сонця — 1845

Топ-5 перших в історії фотознімків - фото 4

Французькі фізики Луї Фізо і Леон Фуко зробили першу фотографію Сонця з використанням процесу дагеротипії. Це сталося 2 квітня 1845 року. Якщо придивитися до фотографії, то можна помітити кілька сонячних плям.

Перше кольорове фото — 1861

Топ-5 перших в історії фотознімків - фото 5

Фізик-математик Джеймс Клерк Максвелл представив в 1861 році першу кольорову фотографію, на якій був зображений триколірний бант. Винахідник однооб'єктивної дзеркальної камери Томас Саттон натиснув кнопку спуску затвора, але Максвеллові приписують розробку наукового процесу, завдяки якому стало можливим створення знімка.

Розвиток фотографії має свою історію. Що не говори, вже ці п'ять знімків показують, наскільки вона цікава. А тим, хто хоче перейти від теорії до практики, видання "Коментарі" розповість, як почати кар'єру фотомисливця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини