Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Шукай стежку і свисти голосніше: як треба діяти, якщо заблукав у лісі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шукай стежку і свисти голосніше: як треба діяти, якщо заблукав у лісі

Чотири ключових поради, які допоможуть тобі вибратися з лісу або дочекатися рятувальників

29 жовтня 2020, 12:38 comments1364
Поділіться публікацією:
Кожен з нас під час полювання, походу по гриби або просто прогулянки ризикує заблукати в лісі. Якщо таке трапилося з тобою, то не впадай у відчай. За допомогою видання mport ми підкажемо тобі, що потрібно робити, щоб знайти дорогу додому.
Речі
Тепло одягайся. Звичайно, в спеку хочеться одягнути шорти та футболку, але якщо ти заблукаєш, то в такому одязі ти легко замерзнеш, як тільки стемніє. А ранкова роса завершить розпочате нічним холодом. Тому в похідному гардеробі повинен бути водонепроникний плащ. Також утримайся від одягу кольору хакі, оскільки в ньому рятувальникам буде складніше тебе виявити.
Набір для виживання
У кожній лісовій подорожі при тобі повинні бути: пляшка води, запальничка або дві коробочки сірників, ліхтарик, ніж, повністю заряджений телефон, свисток. Останній необхідний, оскільки велика ймовірність, що твоїх криків рятувальники не почують. На смартфон слід встановити софт, завдяки якому зможеш визначити свої координати.
Активний пошук
Загубився? Не сиди на місці, шукай річку або стежку. Рано чи пізно вони виведуть тебе до людей. Не лізь в гущавину — можеш заблукати в болоті або яру. Там шанси отримати травму або обпектися якоюсь рослиною збільшаться.
Знаки
Рятувальники радять залишати знаки у вигляді стрілок з гілок, шматочків яскравої тканини або гірок з каменів. Також екстрені служби розшукують людей за допомогою сирен. Зазвичай такі сигнали звучать кілька годин з перервами в кілька хвилин.
Ці поради допоможуть тобі пережити незаплановане перебування в лісі та дочекатися приходу рятувальників. Також видання "Коментарі" розповість, як пережити ніч в лісі.

Шукай стежку і свисти голосніше: як треба діяти, якщо заблукав у лісі

Коли заблукав у лісі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини