Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Дивись не промаж: три основних правила стрільби по качці
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивись не промаж: три основних правила стрільби по качці

Всі поради гарні, але тільки практика зробить з тебе справжнього снайпера

15 жовтня 2020, 14:04 comments1074
Поділіться публікацією:

Правильно стріляти в качку — це ціле мистецтво, якому слід вчитися окремо. В принципі, тут рішення проблеми одне — практика, практика і ще раз практика. Але якщо ти тільки збираєшся піти випробувати себе в цій справі, ми підкажемо тобі кілька теоретичних моментів, які допоможуть навчитися швидше. Допоможе нам у цьому портал Калібр.

Дивись не промаж: три основних правила стрільби по качці

Як правильно цілитися в качку

Перша порада

Коли качка плаває на воді, то під водою знаходиться приблизно третя частина її тушки і між її корпусом і самою водою виникає лінія дотику. Мушку рушниці слід наводити в центр цієї лінії, оскільки в цьому місці качка більш вразлива. Якщо птах сидить на камені чи на березі, то цілитися необхідно в центр її туші.

Друга порада

Намагайся не стріляти в сидячих качок з великої відстані. Пір'яний покрив у сидячої качки щільніший. Також не варто забувати, що крім пір'я у качки є ще й пух. Разом пір'я і пух утворюють досить міцну броню. Якщо качка сидить або плаває на воді, то вона менш вразлива для дробу, ніж коли летить, при цьому відстань може бути однаковою.

Третя порада

Коли качка починає злітати і набирає висоту, то прицілюватися слід так, щоб дула рушниці накрили її зверху або трошки були попереду, над головою. Тоді мисливець стрілятиме по птаху зверху прямо в спину. Весь секрет у тому, що між натисканням на спуск рушниці і моментом коли дріб долетить до цілі, пройде якийсь час, а птах, який потрапив під приціл, за цей час встигне пролетіти певну відстань. Тому цілитися і стріляти потрібно перед ціллю.

Тепер твої шанси повернутися зі свого першого полювання з багатою здобиччю істотно виросли. Також видання "Коментарі" розповість, про десять корисних порад мисливцеві-початківцю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини