Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Деякі цікаві особливості полювання з арбалетом
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі цікаві особливості полювання з арбалетом

Арбалет ідеально підійде, якщо ти хочеш отримати нові відчуття від своїх мисливських вилазок

2 червня 2020, 13:24 comments1228
Поділіться публікацією:

Якщо ти є мисливцем зі стажем і при цьому таке заняття вже стало потроху тебе втомлювати, то настав час випробувати нові відчуття. Звернемося до минулого — як відомо, рушниці у людей з'явились не відразу і полювали вони в ті часи з допомогою луків, дротиків, каменів і пасток. А також за допомогою арбалетів. Ми розповімо тобі, які на сьогоднішній день використовуються арбалети під час полювання.

Деякі цікаві особливості полювання з арбалетом

Сучасні арбалети бувають класичні та блочні. Перші мають зігнуті плечі і особливо не відрізняються від своїх середньовічних родичів. Другі відрізняються прискореним процесом зарядки, а також суттєво збільшують швидкість польоту стріли. Вони значно надійніші і ефективніші класичних. Всі види сучасних арбалетів створені з високоміцних матеріалів. Це робить можливим їх носіння зарядженими хоч цілий день, що гарантує несподівану, швидку і смертоносну атаку на здобич.

Під великого звіра, на кшталт кабана чи оленя, створюються посилені арбалети, які наділені додатковою забійною силою і стріляють довгими болтами, які зроблені з таких міцних матеріалів, як карбон. Сила натягу в таких арбалетах перевищує 100 кілограмів. При полюванні на птицю, середнього і дрібного звіра застосовуються більш дешеві стріли з алюмінію і фібергласа.

Мисливські болти, на відміну від спортивних, мають як мінімум три леза, завдяки чому вони більш глибоко проникають в тіло звіра. У деяких стріл навіть можна змінювати наконечник в залежності від того, на якого звіра планується полювання.

Можливо, тебе зацікавить ідея полювання з арбалетом. Вона буде вимагати більше вправності, але гарантує нові враження. Також видання "Коментарі" розповість про особливості полювання на дрібну дичину за допомогою кішки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини