Головна Новини Чоловік авто Краще вже не буде: п'ять найнеймовірніших помилок минулого століття
commentss НОВИНИ Всі новини

Краще вже не буде: п'ять найнеймовірніших помилок минулого століття

Відомі вчені та підприємці минулого століття навіть не здогадувалися, наскільки далеко просунеться розвиток людської цивілізації

18 серпня 2020, 12:22 comments1137
Поділіться публікацією:

Літаки, комп'ютери, радіо, автомобілі... Ми звикли ставитися до цього, як до чогось, що існувало завжди. Важко собі уявити, що люди раніше не мали у своєму розпорядженні цих технологій. Проте, раніше вони не тільки обходилися без усього цього, а й з усієї впевненістю заявляли, що в прогресі немає  жодного сенсу. Сьогодні видання mport розповість нам про п'ять найнеймовірніших помилок, в які сьогодні навіть складно повірити.

Краще вже не буде: п'ять найнеймовірніших помилок минулого століття

ФОТО: mport.ua

Автомобілі

"Оскільки автомобілі практично досягли межі свого розвитку, ніяких радикальних поліпшень в майбутньому напевно не передбачається", — такий неймовірний прогноз дало в 1909 році авторитетне наукове видання Scientific American.

Кіно зі звуком

"Кому, до біса, захочеться почути промову акторів?" — саме так Гаррі Ворнер, старший з братів-засновників Warner Brothers, відреагував в 1926 році на пропозицію молодшого брата Сема Ворнера використовувати в фільмах синхронну мову. Але  все-таки Гаррі погодився на озвучування реплік в стрічці "Співак джазу". Це викликало справжню революцію в кіно.

Персональний комп'ютер

"Немає ніяких причин думати, що будь-кому знадобиться домашній комп'ютер" — рішуче заявив в 1977 році Кен Олсен, засновник компанії Digital Equipment Corporation. Справедливості заради слід зазначити, що слова були вирвані з контексту. Йшлося про суперкомп'ютер, який буде готувати їжу, керувати електрикою та температурою.

Радіо

"Музична скринька без дротів не принесе жодного прибутку. Кому захочеться платити, щоб отримати повідомлення, відправлене в нікуди?" — з цими словами один із засновників радіомовлення в США Давид Сарнов відмовив у фінансуванні радіо в 1920 році. Але пізніше Сарнов змінив свою думку, заснувавши RCA і NBC.

Авіація

"Аероплани — кумедні іграшки, але на війні будуть марними" — так в 1911 році говорив про авіацію відомий французький воєначальник часів Першої світової війни Фердинанд Фош. Втім, ця заява не завадила йому використовувати літаки в боях проти німецької армії.

Хто знає, може сьогодні ми вважаємо неймовірним щось, що вже через століття стане повсякденністю для людської цивілізації. А любителям експериментів видання "Коментарі" розповість, чи можна склеїти літак скотчем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини