Головна Новини Чоловік авто Коли відмовили гальма: кілька порад, які допоможуть уціліти в екстремальній ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли відмовили гальма: кілька порад, які допоможуть уціліти в екстремальній ситуації

Якщо відмовили гальма - без паніки, ситуацію можна виправити

14 листопада 2020, 12:34 comments3403
Поділіться публікацією:

Іноді у автомобіля відмовляють гальма. Це трапляється досить рідко, але наслідки можуть бути настільки трагічними, що краще бути готовим до цієї події в будь-який момент. Ми підкажемо тобі, як слід діяти.

Коли відмовили гальма: кілька порад, які допоможуть уціліти в екстремальній ситуації

Якщо відмовили гальма

Не панікувати

Запам'ятай найголовніше — ні в якому разі не панікуй, і зберігай здоровий глузд, інакше ситуація тільки посилиться і може привести до непередбачуваних наслідків.

Гальмівна система і тиск

У конструкції безлічі сучасних автомобілів включена двоконтурна гальмівна система. Рекомендується не відпускати педаль гальма деякий час, адже цілком можливо, що перестав працювати тільки один контур. Таким чином, машина все-таки буде зупинятися, тільки повільніше. Якщо машина не гальмує, необхідно прибрати ногу з педалі гальма, після чого ще раз максимально її вичавити 6-7 разів. Цілком ймовірно, що в гальмівній системі різко знизився тиск, і твоя "боротьба з педаллю" поверне цей тиск до норми.

Ручник і коробка передач

Якщо ж гальма досі не працюють, використовуй ручне гальмо. Це необхідно робити дуже акуратно, щоб уникнути занесення автомобіля. Є ще ефективний метод, про який варто знати — гальмування двигуном. Для цього потрібно послідовно знижувати передачу до повної зупинки автомобіля.

Крайній випадок

У критичній ситуації можна задіяти спосіб гальмування киснем бортів або коліс автомобіля об бордюри. Якщо це допускають дорожні умови, можна спробувати акуратно з'їхати в кювет, а взимку можна спробувати врізатися в замет. Але пам'ятай, що це великий ризик і для автомобіля, і для вас.

Сподіваємося, тобі не доведеться побувати в такій ситуації. Якщо ж ти з нею таки зіткнешся, то тепер ти знаєш, що робити. Також видання "Коментарі" розповість, що робити, якщо викрали автомобіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини