Головна Новини Чоловік авто Коли поліцейські можуть евакуювати автомобіль: рішення суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли поліцейські можуть евакуювати автомобіль: рішення суду

Верховний суд назвав єдину умову, за якої правоохоронці можуть забрати автомобіль на штрафмайданчик

20 липня 2020, 14:40
Поділіться публікацією:

Забрати автомобіль на штрафмайданчик правоохоронці можуть лише в одному випадку — якщо машина суттєво заважає руху по ділянці дороги, на якій знаходиться. В інших випадках евакуація авто буде вважатися незаконною. Про це йдеться у рішенні Верховного суду.

Коли поліцейські можуть евакуювати автомобіль: рішення суду

Фото: Ліга.Бізнес

До суду звернувся водій, чию машину, як він вважає, забрали на штрафмайданчик незаконно. Він скаржився на співробітників Національної поліції. За що саме водія зупинили патрульні у тексті рішення не зазначено. Однак евакуювати авто правоохоронці не мали права, — визнали судді.

Якщо водій порушив правила дорожнього руху, але його автомобіль при цьому істотно не заважає іншим водіям або пішоходам і не несе для них загрози або якої-небудь небезпеки, відвозити таку машину на спеціальний майданчик заборонено. Інакше власник авто може оскаржити дії поліцейських у суді.

Також в суді нагадали, що тимчасово затримати машину і відвезти її на штрафмайданчик правоохоронці можуть максимум на 3 дні. Після цього власник авто може вимагати його назад, і йому будуть зобов'язані повернути транспортний засіб. Слід уточнити, що дана норма діє лише у випадку, коли йдеться про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини