Головна Новини Чоловік авто Як видалити фарбу з автомобіля: кілька надійних способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як видалити фарбу з автомобіля: кілька надійних способів

Ці методи допоможуть, якщо твій автомобіль був розмальований хуліганами

22 червня 2020, 16:24 comments1095
Поділіться публікацією:
Останні події в США і деяких країнах Європи продемонстрували, що автомобілі практично беззахисні, якщо хулігани вирішили їх розмалювати або написати на них гасла за допомогою фарби. В Україні автомобілі також не застраховані від хуліганських атак. Якщо твій автомобіль став жертвою такого нападу, то не поспішай панікувати. Проблема має кілька методів вирішення. Про них ми сьогодні і поговоримо.
Хімічний. Він діє за рахунок реагентів, які руйнують емаль. Хімічне змивання буває двох типів: скипидарне або ацетонове, та на основі лугу/кислоти. Незалежно від того, який засіб використовується, принцип роботи один і той самий: ділянку, на якій необхідно провести зняття, треба ретельно підготувати, прибравши з неї елементи з пластику та гуми, оскільки токсична змивка може їх пошкодити. Після цього пензликом наноситься засіб і фарба знімається за кілька хвилин за допомогою скребла. За необхідності процедуру можна повторити. Після завершення потрібно ретельно помити ділянку, на якій відбувалася робота.
Механічний. Цей метод найбільш доступний, але при цьому трудомісткий. Діяти потрібно наступним чином: підготовка, видалення фарби наждачними кругами різної зернистості (спочатку 220, потім 400), зняття фарби у важкодоступних місцях. Завершити процедуру потрібно, знову ж таки, обмивши ділянку водою. 
Термічний. Він заснований на розм'якшенні покриття під дією нагрівання. Для здійснення цього методу цілком підійде газовий пальник. Щоб видалити фарбу даним способом, треба: підготувати ділянку, нагріти її "пунктирно" (інтервал приблизно 2-4 см), зняти ті ділянки фарби, що здулися, і помити поверхню водою. Запам'ятай головне правило — ніколи не очищай таким способом пластикові деталі, бо вони неодмінно деформуються.
Сподіваємося, твоя машина не постраждає від дій хуліганів. Також видання "Коментарі" розповість про те, як кілька моделей автомобілів піддали убивчому експерименту.

Як видалити фарбу з автомобіля: кілька надійних способів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини