Головна Новини Чоловік літак Топ-5 найбільш безпечних літаків в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 найбільш безпечних літаків в історії

П'ять літаків, які підтверджують, що повітряний транспорт - найбезпечніший у світі

25 серпня 2020, 13:32
Поділіться публікацією:

Багато хто боїться літати на літаках, адже якщо трапиться авіакатастрофа, то вижити шансів мало. Щоб підняти настрій людям, які уникають авіаперельотів, ми розповімо про п'ять літаків, які зарекомендували себе як найбезпечніші повітряні транспортні засоби. Допоможе нам у цьому портал Тонкощі туризму.

Топ-5 найбільш безпечних літаків в історії

1-е місце

Boeing 777 по праву займає перше місце в рейтингу: за майже 25 років служби він не зазнав жодної серйозної катастрофи. Понад 700 машин цієї моделі мають десятки мільйонів годин нальоту. Єдина в його історії аварія коштувала життя трьом людям. Також в 2014 році з малайзійським боїнгом трапився трагічний інцидент: над територією українського Донбасу його збили бойові ракети, але сам літак в цьому не винен.

2-е місце

Airbus A340 за понад 13 млн годин в повітрі зазнав лише кілька дрібних інцидентів, при цьому всі пасажири залишилися живі. Попередник A340 — A330 до 2008 року був фаворитом безпеки польотів, але втратив цю позицію через декілька аварій, які коштували людських життів.

3-е місце

Boeing 747 — один з найвідоміших і найстаріших діючих літаків у світі. Він запущений у виробництво в 1969 році і експлуатується донині. Його сумарний наліт бортів становить понад 18 млн годин. Кілька незначних аварій цього літака трапилися в основному через помилку диспетчера або погодні умови.

4-е місце

Boeing 737 NG — найбільш вдала і безпечна модель з лінійки Boeing 737. Це літаки нового покоління, яких вироблено 2500 одиниць. За 17 млн годин в повітрі відбулися лише три авіакатастрофи. На жаль, вони забрали життя 277 пасажирів.

5-е місце

Boeing 767 був введений в експлуатацію з 80-х років минулого століття. Всього було випущено понад 800 бортів, машина використовується для далекомагістральних перельотів. За всю історію модель втратила 15 літаків, загинув 851 пасажир.

Сподіваємося, нам вдалося тебе підбадьорити, попри те, що навіть з найнадійнішими літаками траплялися неприємності, які забирали життя людей. Також видання "Коментарі" розповість, про десять найбільш страшних таємниць, які заховані в салонах літаків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини