Головна Новини Чоловік літак Топ-3 найменших літаки у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-3 найменших літаки у світі

Літаки - це не лише величезні і вражаючі лайнери

24 червня 2020, 15:22 comments2498
Поділіться публікацією:

Багато літаків вражають своїми разверами. Вони здатні транспортувати сотні пасажирів і цілі тонни вантажу. Але сьогодні ми згадаємо старе прислів'я "хоч мале, та завзяте" і розповімо тобі про три найменших "залізних птаха", які існують у світі.

Топ-3 найменших літаки у світі

FlyNano (Фінляндія)

Топ-3 найменших літаки у світі - фото 2

Почесне перше місце займає літак фінського виробництва – FlyNano. Маючи досить скромні габарити (3,8 м і розмах крил 4,8 м), цей літачок здатний легко піднімати в небо пілота, який важить до 113 кілограм. Це при тому, що сам літак важить 70 кг. Він максимально полегшений і не має шасі. FlyNano здатний злітати навіть з води, а двигун розташований над кріслом пілота, що вже незвично.

Bumble Bee (США)

Топ-3 найменших літаки у світі - фото 3

До 1984 року "найменшим літаком" вважався крихітний американський Bumble Bee або по нашому "Шершень", довжиною всього лише 2,92 м і з розмахом крил 2 м. Цей "малюк" при своїй вазі в 248 кг здатний розвивати вражаючу швидкість – 290 км/год. Творцем "Шершня" є американець на ім'я Роберт Старр. Він же є і автором назви.

Sky Baby (США)

Топ-3 найменших літаки у світі - фото 4

Цей літак з красивим ім'ям Sky Baby ("Небесне дитя"), також є творінням американських авіаінженерів. До недавнього часу "Скай Бейбі" вважався найкрихітнішим одномоторним літаком у світі. Він важить 205 кілограм і має три метри в довжину. Максимальна швидкість 270 км/год. Модель була знята з виробництва через своє дуже незручне управління. Щоб злетіти на Sky Baby і керувати з ним у повітрі, пілоту потрібно було не сидіти, а лежати, витягаючи ноги вздовж хвоста.

Ці крихітні літаки дійсно вражають. Особливо в плані швидкості. Також видання "Коментарі" розповість про чотири найбільших цивільних літаки в світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини